Home » Main » FDA föreslår förbud mot mentol cigaretter, begränsar försäljningen av söta e-cigaretter

FDA föreslår förbud mot mentol cigaretter, begränsar försäljningen av söta e-cigaretter

I svepande drag som syftar till att begränsa rökning och våldsamhet bland ungdomar stramade livsmedels- och drogförvaltningen på torsdagen tvångsbekämpningen, meddelade planer att förbjuda mentol-cigaretter och många smaksatta små cigarrer och fortsatte med begränsningar av försäljningen av sötmakad elektronisk cigarettvätska.


Åtgärderna kommer att svara på uppgifter som släpptes på torsdagen som visar ökad våldsamhet bland ungdomar. FDA kommissionär Scott Gottlieb kallade användningen av nikotin-levererar e-cigaretter av ungdom en ”epidemi.”
Användningen av e cigaretter ökade 78 procent bland gymnasieelever och 48 procent bland mellanskolestudenter från 2017 till 2018, enligt 2018 National Youth Tobacco Survey utgivet av FDA och Centers for Disease Control and Prevention.


Det totala antalet mellan- och gymnasieelever som använder e-cigaretter ökade till 3,6 miljoner, en ökning med 1,5 miljoner studenter.
”Det finns absolut inget i datauppsättningen som du kan peka på och säga det är uppmuntrande”, berättade Gottlieb för USAs redaktionsråd onsdag. ”Det är allt avskräckande.”