Home » Main » Hur man använder en Smart TV – några trivia frågor för alla

Hur man använder en Smart TV – några trivia frågor för alla

Under en av mina tv-tester gjorde jag detta uttalande att titta på en TV-show på en 55″ tums Smart TV är det minst intressanta Du kan göra på den. Han stöder fortfarande sin avhandling, och förmodligen kommer några av er att hålla med mig. Denna artikel är en typ av guide till användningen av moderna TV-apparater som för närvarande finns på marknaden.
Hur man använder Smart TV?

Jag har bara en OLED-TV från LG som kör webOS version 3.5. I det här fallet spelar det ingen roll att det är en OLED, eftersom samma smarta TV-system finns tillgängligt i varje modell med LGs nuvarande erbjudande. Det är uppenbart att om du köper den senaste TV: n med möjlighet att titta på filmer i 4K-upplösning, bör du också lagra på något som gör att du kan visa sådana högkvalitativa ramar. För traditionalister finns Ultra HD Blu-ray-spelare tillgängliga, och för mer moderna användare finns färdiga material i 4K-upplösning, till exempel på Amazon Prime eller Netflix. Men de flesta bilder erbjuds fortfarande i lägre upplösningar, och inte bara på så kallad standard-TV, som vi inte pratar om idag, men också på internet-TV, som vi alltmer använder. Tack vare webOS-systemet gör LG det enkelt att komma åt de flesta av de mest populära Streamtajm som du kan läsa om genom att klicka här, Amazon, Google Play, Filmbox, liksom den mest populära YouTube. Om något saknas bör du titta i LG Content Store och ladda ner vad vi letar efter. Det ska vara tillgängligt där, även om det inte garanterar att det kommer att vara bokstavligen allt du vill ha.

Och nu är frågan: hur man hanterar allt detta? Ju fler funktioner vi har desto svårare verkar det för oss. Förmodligen, för dem som just har bytt kanaler hittills, kan en sådan storhet av funktioner komma som en liten chock. För dem som redan har kommit i kontakt med en Smart TV eller till och med en smartphone eller surfplatta blir det inget nytt. Fjärrkontrollen är utrustad med en inbyggd accelerometer och gyroskop-en markör visas på skärmen, som vi styr med fjärrkontrollen. Vi kan välja eller godkänna lanseringen av den här funktionen. Det fungerar snabbt och effektivt. Men om du föredrar fler standardlösningar kan du också navigera genom menyn med riktningsknapparna, flytta från funktion till funktion från sida till sida, upp eller ner, markera och bekräfta ditt val. Det är inte allt – vår magiska fjärrkontroll har också en röstigenkänningsfunktion, och det fungerar verkligen. Klicka bara på lämplig knapp och säg frasen som intresserar oss. TV: n söker i listan över appar eller söker i appbeskrivningen efter den talade frasen. Jag använder också det här alternativet själv, speciellt när jag inte vill skriva in lite längre text. Det är bara så mycket enklare och snabbare.